donderdag 23 december 2010

de slome slak snakt
naar het nakken en
het smakken van
de smaken en het
maken of slaken
van een zucht in
het nakende van
de nacht

7 opmerkingen:

Maria zei

Kijk, zo wil ik kunnen schrijven. Dit vind ik mooi.
Maar het voelt alsof mijn woordenschat niet toereikend is. Er zijn zoveel mooie woorden, die ik allemaal in me op zou willen zuigen. Om ze daarna los te koppelen, associaties te leggen en iets fantastisch te maken. (ik denk dat ik te veel naar de jeugd geluisterd heb)
Maar de dingen die ik schrijf voelen vaak geforceerd als ik ze teruglees. Zo’n gevalletje van heel graag willen maar niet kunnen.
Ik moet je trouwens nog even complimenteren met je muzieksmaak.

Thom\ zei

Mmmmm ik dank je.
Ik vind jouw stijl juist heel mooi, mede omdat het niet geforceerd overkomt, op mij althans. Maar dat kan natuurlijk komen doordat het voor mij abstracter en ongrijpbaarder is.
Daarnaast schrijf ik dit soort dingen altijd als ik aangeschoten/dronken ben, wanneer de woorden plots in m'n hoofd oppoppen - en dan móeten ze er ook uit. Dan gaat het veel vloeibaarder. (Als ik denk: "oké, nu ga ik iets schrijven" wordt het helemaal niets, omdat die drang/neiging/inspiratie ontbreekt.)

Maria zei

Ja ik denk dat dat het is, het kost me veel moeite om de beweging uit mijn hoofd te krijgen. Mijn gedachten zitten vaak vast.
Ik drink alleen heel weinig, maar dan heb ik nu dus een reden om toch weer eens aan de zuip te gaan, in het kader van het experimenteren.
Maar wacht. Hoe doe jij dat dan? Dan zit je op een feestje, iedereen lekker naar de klote en dan ga jij zitten schrijven ofzo?

Thom\ zei

Hahahaha ja, zo ongeveer wel. Als ik plots een goed idee heb moet ik het kwijt, of als ik dronken ben maar het niet per se naar m'n zin heb ook. Maar meestal is het dat ik thuiskom na een feestje, of dat we met z'n allen bij een vriend zitten te drinken - dan is de gelegenheid er meer naar om iets te creëren, ook omdat m'n vrienden hier ook vaak die drang voelen.
Ik zou het gewoon proberen! Kerst lijkt me ook wel een uitgelegen situatie ervoor haha.

Maria zei

Haha dus ik kan binnenkort weer een stukje prachtig vloeibare poëzie van je verwachten?
Ik heb al geprobeerd me dronken aan kersenbonbons te eten, maar daar werd ik alleen maar misselijk van. (wij zijn, op mijn zusje na dan, zo'n alcoholvrije familie, dus ik zal toch naar een andere gelegenheid opzoek moeten)

Thom\ zei

Er is een nieuw stukje! Niet behoorlijk vloeibaar, maar betrekkelijk degelijk. (Hierbij hielp de kater juist.) Hasj of wiet helpt trouwens ook goed, maar dat heb je vast al eens ondervonden.

Maria zei

Toevallig gister nog ja.
Verder dan dat dit het land van allemaal dingen was en dat ik een Partij voor de Dingen ging oprichten, omdat dingen
gewoon dingen moet zijn,

kwam ik niet.

Daarna viel ik in slaap en werd 15 uur later pas weer wakker.

Dusja.
Dat was een beetje jammer.